Har du mye squash for tiden? Prøv dette!
Etter flere sesonger med periodevis mer squash fra kjøkkenhagen enn jeg klarer å spise ferskt, har jeg endelig forsket meg frem til min (hittil) aller beste oppskrift på squashkaker!
Oppskrift på squashkaker
- Ca. 700 g. squash, rives
- 1 ts salt
- 5 ss. hvetemel
- 2 eggeplommer (her kan du gjerne bruke ett helt egg i stedet)
- Litt knust tørket chili
- 4 små gul løk (eventuelt en stor eller to mellomstore gule løk
- Litt hakket og blandet fersk gressløk / vårløk / purreløk
- Litt kvernet pepper
Fremgangsmåte
Riv squash og bland inn salt i en sil. La renne av en god halvtime, sørg for å presse ut så mye vann du klarer før du har over i en bolle
Riv også ca. 100 g. halloumi og bland inn i røra sammen med to eggeplommer (kan erstattes med 1 helt egg).
Ha i vårløk, finhakket løk, litt knust tørket chili og melet. Bland godt sammen og stek i en nøytral olje på middels varme.
Server gjerne med litt gresk yoghurt, rørt ut med en dæsk sitron og finhakket gressløk.
Voliá! Lykke til. Hilsen Mette
Ps! Følg meg gjerne på min Instagram @villmarkshagen