Her får du min fremgangsmåte for en nydelig mandelpotet- og vårløksuppe. Velbekomme!
Nypoteter smaker vel strengt tatt aller best så fort de er tatt opp av jorda. Da koker jeg dem såvidt og har på litt godt smør (aller helst Kviteseidsmør) og kanskje et lite dryss med fersk timian. Men jeg rekker jo ikke spise alle potene med en gang de tas opp! I blant lager jeg derfor noe annet godt av mine sjøldyrka poteter. Som denne suppen.
Oppskrift på mandelpotet- og vårløksuppe
Slik gjorde jeg det:
• skrelte og kuttet 10 små – mellomstore mandelpoteter
• grovkuttet ca. 140 g. vårløk
• finhakket to store fedd hvitløk
Dernest:
• freste vårløk og hvitløk i en dæsj rapsolje
• lot potetbitene etterhvert få surre med noen minutter – etterhvert også med ca. 2 sps. kyllingfond
Dette lot jeg koke sammen med 2 dl. lett matfløte, 4 dl. lettmelk og 4 dl. vann til potetene var godt møre
Jeg kjørte suppen fin og glatt med en stavmikser og smakte til med
• pepper
• salt
• sitron (økologisk)
• et par klyper kajennepepper
Dette lot jeg kose seg lenge på plata og spedde på med litt mer vann underveis. Jeg smakte den enda litt mer til like før servering – og toppet med finhakket vårløk.
Voilá! Hilsen Mette 👩🏻🌾
Ps! Følg meg gjerne på min Instagram @villmarkshagen for mer nytt fra dyrkelivet