For å holde bedre styr på dyrkingen i år, lister jeg opp hvilke frø jeg setter når. Her er en oversikt over frø som settes til forkultiving og direktesåing våren 2025.
I år vil jeg skalere ned på hva jeg dyrker av spiselige vekster. Jeg går for klassikere som tomater, agurker og poteter som hovedfokus. Dernest blir det mais, gresskar, squash, urter, salat, noen bønner og erter (mindre enn i fjor), samt gulrøtter.
I tillegg har jeg begynt å forkultivere blomster til vår, sommer og høst.
Frø satt til forkultivering i januar
- Paprika fra egne frø (måtte kastes, fikk trips)
- Tomater fra egne frø av San Merzano, Piennolo, Bifftomat, Solhjerte og gul pæretomat
- Agurk: Krukke- og mini-agurk (Iznik)
Frø satt til forkultivering i februar
- Purre Hannibal
- Tomater fra egne frø – ny runde
Frø satt til forkultivering i mars
- Paprika Frigitello
- flere tomatfrø fra egne frø
- Plommetomat Brads Atomic
- Ramsløk
Frø satt til forkultivering søndag 6.04
- Sukkermais Ashworth
- Gresskar ButtercupHjertesalat Little Gem
- Vårløk Ischikrona
- Rød kepaløk Red Baron
- Gul kepaløk Stuttgarter Riesen
- Peppermynte
- Sitronmelisse
- Timian
- Mitsuba – Japansk persille
- Oregano, Gresk
- Pipeløk
- Salvie
- Rosmarin
Direktesådd søndag 6.04
Under pleksiglass-dekke
- Gulrot Amsterdam
- Gulrot Lila Lu
Frø satt til forkultivering mandag 14.04
- Pimpernell
- Sikori
- Isbergsalat Great Leakes 118
- Brytsukkerert Cascadia
- Bondebønne Ratio
- Bondebønne Green Hangdown
- Slangeagurk Kráteros F1
- Snacksagurk Iznik F1
Gjenstår til neste runde
- Squash Tondo chiaro di Nizza
- Squash Black Beauty
- Dill
Alle frø til spiselige vekster som ikke er frø jeg har høstet fra tidligere sesonger er bestilt hos Solhatt.no
