Visste du? Bær kan holde seg i frysen i mange år – og disse kan senere kokes til saft og syltetøy 🫐 🍒🍓
I helga ble det nydelig blåbærsaft av sjølplukka blåbær fra i fjor – til glede for store og små. Slik tømmes fryseren litt etter litt, så der kan bli plass til årets nyplukk så fort sesongen starter 🫐 Ikke lenge til nå!
Slik gjorde jeg det:

1. steriliserte et par-tre flasker i kokende vann
2. fylte en panne med
• ca. 800 g. frosne blåbær
• ca. 3 dl. vann
• kokes 10 – 15 min.
3. silte av kokte bær i et kjøkkenhåndkle over en ny panne – ca. 30 min.
4. kokte opp safta med ca. 2,5 dl. sukker (mengde kommer an på sødmen i bærene)
5. fylte på sterile flasker (det blir fort søl, så sørg for å fyll over vasken eller noe annet som tåler sterk farge)
Se også disse oppskriftene:
Ps! Følg meg gjerne på Instagram @villmarkshagen